4 thoughts on “saradnici

  1. Зар ове странице не би требале да су на српском?
    Погледајте наше странице:

    У једном цртаном филму млада птичица се извела из јајета, и чим је дошла на свет, угледала је – миша Џерија, и, наравно, сматра га за своју мајку. Страшни мачак Том насрне на птичицу, а она тражи заштиту од – миша Џерија, од „своје мајке“! Слично је и са Србима рођеним после Новосадског „договора“ из 1954. године. Они су одмах по рођењу угледали – Југославију и у њој хрватску латиницу, па их сматр
    ају за своју мајку, своју земљу, па и за себе верују да су „Југословени“, а да је затечено писмо – „њихово писмо“. Разбијање заблуда је увек болно, али и потребно и корисно. Срби рођени и одрасли као „Југословени“ тешко ће прихватити да су уствари Срби. Они и даље верују у Југославију и у „српску латиницу“. То су „обарени Срби“.

    чуварићирилице.срб/свитак_7.Срб

  2. Свет сам угледао „после Новосадског „договора“ из 1954. године.“ тачније, 1955. У првом разреду основне школе учили су ме ћириличном писму а латинично писмо упознали смо у трећем разреду. Руски језик је био обавезан а енглески и сви остали били су необавезни. Неограничене вредности овог блога и сам његов циљ превазилази свако полемисање о ћирилици или латиници.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s