autor


Duša  se leči kada ste među decom.
 (Dostojevski)
Život me nije mnogo štedeo , kao i sve nas.  Zato vas deco razumem.  Ime mi je Anka, učiteljica po struci.  I ja sam bila mala, kao vi.  Isto se borila sa prvim zadacima u školi.  Što sam volela  veliki odmor!
 Ova škola se razlikuje od prave, ovde ne važe opravdanja, ni velka ni mala.  Nema loših ocena, ovde su sve sami odlikaši.
Život je velika škola
učiti se mora.
Prvo vas maze i paze
pa krenu teže faze.
Prva je borba gromoglasna,
umeša se teta, deka, pa tek mama i tata!
Pa ide sve teže i teže,
krenu  definicije i teoreme,
ne razumeju odrasli dečije breme.
Tek kada sine u glavi
nečiji pogled plavi,
pa te muči i gnjavi
postaješ veliki , a tako mali.
Pa sve se na tebe sruči
i knjige, i časovi.
Pa ti odluči
hoćeš u školu
ili
da se ljubavna briga na drugog sruči.
  Primamo  učenike   svih vera i nacija, zabranjena  diskriminacija.
Škola nema zvonka spasića!
Kontak
Anka  Rašić
Zaječar
ankarasic4@gmail.com
Skajp u nastavi 
     IMG_0286    PENTACON DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

ARasic

26 коментара

26 thoughts on “autor

  1. Јелена Јанковић (рођена 28. фебруара 1985. у Београду, СФР Југославија) је професионална тенисерка Србије. 11. августа 2008. године, Јанковићева је заузела прву позицију на ВТА листи најбољих тенисерки света, на којој се задржала само недељу дана. Од 6. октобра 2008, па до 2. фебруара 2009. била је прва на ВТА листи.
    Јанковићева у својој каријери није освојила ниједан Гренд слем турнир, али је достигла полуфинала Отвореног првенства Аустралије (2008), Отвореног првенства Француске (2007, 2008) и Отвореног првенства Сједињених Држава (2006), као и финале истог турнира (2008), у ком је изгубила од Серене Вилијамс. Заједно с Шкотом Џејмијем Маријем, освојила је Вимблдон 2007. у конкуренцији мешовитих парова.
    Јелена је позната као једна од најконстантијих играчица, јер је међу најбољих 10 на ВТА листи непрестано била више од четири године. Једна је од само три тенисерке које су биле број 1 и у јуниорској и у сениорској конкуренцији, као и једна од седам које су победиле обе сестре Вилијамс, Венус и Серену на истом турниру.

    Ovo je u vezi onih novina štrumfovi

    • Poštovani Wojciech,

      Ovim vidom izražavanja pokušavamo da se otrgnemo tragediju i komediju života. Koliko uspevamo? Broj pregleda naših blogova dodatno nas motiviše i podstiče da se menjamo ili nastavimo rad. Vaš blog je sučeljavanje sa realnim, bliskim i duhovitim izazovima tradicionalnog i modernog. Život bez prijatelja je siromašan, ja sam bogata, imam Vas za prijatelja.

  2. Postovana Anka,

    Veliki pozdrav za Vas. Imate divan blog, edukativan kako za decu tako i za nas odrasle.

    Posto sam nedavno ostavila jedan komentar, ali mi WP vec dugo pravi problem sa bacanjem komentara u „spam“ i „trash“ korpu, molila bih Vas da pogledate naznacene rubrike.

    Sve najbolje, a nastavicu da pratim tekstove na Vasem blogu.

  3. Драга Анка. Већ дуже време другујемо на заједничким пројектима и многим местима које посећују особе које су попут Вас и мене.
    Драго ми је да се пратимо и преко блогова. Видови сарадње и комуникације су веома шаролики.
    Надам се да ћемо се једног дана и упознати лично, као што сам имала прилику да упознам многе колегинице које сам знала само на овај начин.
    Ово место је нешто дивно, место где можемо да маштамо, да се дружимо, да га направимо баш као Ви Анка, угодним дечијим (а и нашим) кутком.
    Желим Вам пуно успеха и свако добро у животу.
    Весна Шкара

Постави коментар